AKP'nin yaptığı yanlışları yapmayacağız

AKP

Türk Eğitim Sen Kırıkkale Şube Başkanı Yücel Karabacak ve yönetim kurulu üyeleri ile SMMMO Başkanı Kürşat Gürtemel ve yönetim Kurulu Üyeleri CHP İl Başkanı Önal'ı ziyaret edip hayırlı olsun dileğinde bulundular. Her iki ziyarette de fikir alışverişinde bu

ÖĞRETMEN VE KAMU GÖREVLİLERİNİN HAKLARINI KORUMAKLA MÜKELLEFİZ

Türk Eğitim Sen Şube Başkanı Karabacak  konuşmasında “Bizler kamu personelinin ve öğretmenlerimizin  yasal haklarını korumakla mükellef kuruluşlarız. Bu nedenle de siyasetin yanımızda olmasını, gerektiğinde taleplerimizi parlamentoda dile getirmesini  isteriz, bununla da gurur duyarız. Lakin bu  taleplerimiz şu veya bu partinin güdümünde olmak anlamına asla gelmemelidir. Demokrasinin de anlamı bana göre bu olmalıdır. Yaşamakta olduğumuz bu dönemde gerek siyaset yapmak gerekse sendikacılık yapmak maalesef çok zordur. Buna rağmen bizler sendikacı olarak emeğin haklarını aramaya devam edeceğiz. Sıkıntıların artarak  çoğaldığı bu dönemde  sorumluluklarımız da giderek artmaktadır. Sıkıntıların bu nispette  çoğalarak artmasında  iktidarın çok büyük vebali vardır. Bunlara rağmen birilerinin güdümünde olmayan biz sendikacılar olarak bunların tümüne göğüs gererek çözümler  arıyoruz ve de aramaya devam edeceğiz. Gayemiz,  ülke çıkarları ise bize düşen görev çaba sarf etmektir” dedi.

AKP’NİN YANLIŞLARINI YAPMAYACAĞIZ

CHP İl Başkanı Önal  ise konuşmasında ziyaretlerinden memnunluk duyduklarını dile getirerek, “Özellikle eğitim ile ilgili her konuda  yanınızda olacağız. Yapılacak olan etkinliklerinizde mutlaka haberdar edilmemizi  isteriz. Emeğin hakkının aranması bizim de parti olarak önceliklerimiz içerisindedir. Bu konuda sizlerin gayretlerine saygı duyuyoruz. Şube Başkanı olarak sizlerin bu sözlerine aynen katılıyorum. CHP olarak da bizlerin yakında yayınlayacağımız seçim bildirgemizde de bunlara ağırlıklı olarak yer verilmiştir. AKP 12 yılı aşkın iktidarında o kadar büyük yanlışı var ki saymayla bitmez durumda. CHP olarak bizler ne yapmalıyız, diyerek çözüm yolu bulmamız gerekiyor. Biz bu çözüm yollarını bulduk, yakında yayınlayacağımız ve ev ev gezerek dağıtacağımız halkımıza ayrı ayrı anlatacağımız seçim bildirgemizde maddeler halinde  belirttik. Bu  zor geçecek seçimde çok büyük başarı sağlayacağımızı görüyorum. Görüyorum diyorum zira inancım bu yöndedir. Bu seçimlerde olmazsa olmazımız CHP olarak iktidar olmamızdır. Zira Türk halkının 12 yılı aşkın süredir çektiği ve hâlâ da çekmekte olduğu her yönlü sıkıntı ve zorlukların CHP’nin iktidarıyla sona ereceği inancındayım. Bakınız TÜİK verilerine göre  14 milyon kişi açlık sınırının altında, 54 milyon kişi de açlık sınırında yaşıyor. Böyle bir ülke olabilir mi? Memur işçi ve emeklilere yüzde 3 gibi sadaka zammı vereceksin, gıda fiyatlarında da yüzde 20 ile yüzde 100 e yakın oranda zam yapılacak bu durum hangi demokrasilerde ve hangi  yaşam haklarında vardır. Sonuç olarak AKP iktidarında 12 ylıı aşkın sürede Ülke gerek demokrasi, gerek ekonomi, gerek hukuk, gerek anayasal özgürlük, gerek eğitim, gerek çağdaşlık ve insan hakları velhasıl her yönüyle  maalesef yıkılmıştır, adeta milli çöküşümüze neden olmuştur. Yapmak yıkmaktan çok zordur, lakin CHP olarak biz yapıcı gücümüzle halkımızın desteği ile hiç kimsenin şüphesi olmasın ki bu  Güzel ülkemiz  kimsenin aşsız ve işsiz olmadığı çağdaş aydınlık seviyesine yeniden imar edilecektir”  diye konuştu.

CHP ANA MUHALEFET GÖREVİNİ İYİ YAPMALI

Kırıkkale SMMMO Başkanı Kürşat Gürtemel ve yönetim kurulu üyeleri de CHP İl Başkanı Av. Ahmet Önal’ı ziyaret ederek hayırlı olsun temennisinde bulundular ziyarette Oda Başkanı Gürtemel Cumhuriyet Halk Partisinin Ana Muhalefetlik görevini iyi yapması gerektiğini belirterek sivil toplum kuruluşları olarak herhangi bir siyasi partiyle kurumsal olarak bağlarının olmadığını ve olmaması gerektiğinide söyledi. Önal ve yönetim kurulu üyelerine yeni görevlerinde başarılar diledi.



1

Ahmet Önal Hızlı Başladı

2

Erdoğan; Mehmet Kardeşimi Kucaklıyorum

3

Kırıkkale’nin Milli Şahsiyeti Hiçbir Şeyle Ölçülemez

4

Romanlar’dan Saygılı’ya Tam Destek

5

Saygılı : Sivil Toplum Örgütleri Bizim İçin Kıymetli

6

Ulusoy; 900 Araçlık Otopark Yapacağım

7

Baran; Saygılı'nın Yanındayız